Dekoration

Efter en lang periode i dvale er dekorationen i de senere år igen begyndt at vinde indpas i vores boligindretning, og der er blevet en større forståelse for at bevare og restaurere gamle dekorationer som endnu ikke er blevet malet over.

Fælles for dekoration, ådring og marmorering kan man sige at det naturligvis er dyrere at få udført sammenlignet med almindeligt malerarbejde, men til gengæld holder det sig pænt i meget længere tid, da snavs og skrammer ikke ses så tydeligt som på ensfarvede flader. Når skaden er sket og der er kommet for mange hakker og ridser på f.eks. et marmoreret underpanel, er det rimelig nemt at reparere dette uden at det kan ses, hvorimod en ensfarvet flade ofte må males helt om for at blive pæn igen. Dermed bliver vedligeholdelsen billigere i det lange løb.

Der ud over har man så også nydelsen ved at kunne se på et smukt og spændende stykke malerarbejde som skiller sig ud fra mængden.

Mulighederne for at skabe lige den atmosfære man ønsker er nærmest ubegrændsede, når man kombinerer de forskellige teknikker.

Se flere eksempler på dekoration under galleri.

Væg-dekoration i havestue

Væg-dekoration i havestue.

Dekorerede paneler

Dekorerede paneler.